Linda Schiléns föredrag 7 juni 2015

Linda Schilén höll den 7 juni ett inspirerande föredrag om sommarblommor och om knep och knåp för att göra trädgården mer lättskött. Med tillstånd av Lisa visar vi något av det hon berättade om här på vår hemsida. Allt material är dock inte med. Våra medlemmar har med Lisas medgivande fått mer information som vi skickat ut som nyhetsbrev. Bli medlem du också, så kan du få tillgång till hela materialet såväl som våra nyhetsbrev.

Knep för att göra trädgården mer lättskött Fyra av de bifogade filerna (klicka på de blåa länkarna) ger exempel på vad som kan göras för att minimera trädgårdarbetet.

En sak man kan överväga är att minska perennrabatternas omfattning. Perennrabatter må vara vackra och storslagna men de kräver mycket skötsel. Istället kan man plantera vackra prydnadsbuskar 3 Prydnadsbuskar med olika bladfärg, bladform, blomfärg och blomtid. Under dem planterar man med fördel marktäckare 2 Marktäckare för olika lägen för att hindra ogräset från att få fotfäste. Bifogade filer ger exempel på några prydnadsbuskar och marktäckare som passar i olika lägen. Ett annat exempel handlar om att undvika häckar som måste formklippas, välj friväxande buskar istället 1 Friväxande häckar. En friväxande häck ger ett lummigt och naturligt intryck och många av dem har en vacker blomning. Den tar lite mer plats än en formklippt häck men behöver å andra sidan inte beskäras lika ofta. Det finns även med bilder på robusta perenner 4 Robusta perenner. Mycket tid och möda kan sparas på att välja växter som kräver minimal skötsel Linda pratade också om växter som är mer rådjurssäkra, ett ämne som trädgårdsentusiaster pratar ofta om. Den femte av de bifogade filerna 5 Växter mindre omtyckta av rådjur visar exempel på sådana växter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *