Kalendarium

Sommarprogrammet 2018

 • Torsdagen den 10 maj. Fågelskådning med trädgårdsperspektiv under ledning av Paulo Bartoletti. Samling kl. 6 på morgonen utanför båtsällskapets lokal i Karlslund. Paulo berättar om de fåglar vi ser och om vad man kan göra för att fåglar ska trivas i våra trädgårdar.
 • Söndagen den 20 maj kl. 14 Lotta Helsdotter håller föredrag i föreningsgården om ”Hur kretsloppar vi vatten i trädgården”. Kaffe med hembakat (20 kr) kommer att finnas.
 • Lördagen den 9 juni kl. 13-16. Betonggjutningskurs i samverkan med Konst & Kulturföreningen under ledning av Caprice Bäck. Minst 7, max 15 deltagare. Kostnad 200 kr inkl. fika och material. Plats: Skogsråstigen 3. Tidpunkt meddelas senare.
 • Lördagen den 16 juni kl. 11-15. Vi säljer tomatplantor och blommor vid Torget.
 • Söndagen den 1 juli. Vi besöker en av de 100-tals trädgårdar, varav många privata, som är öppna den dagen. För trädgårdsintresserade är det här en av årets mest unika trädgårdsdagar, ”Tusen trädgårdar”, där en av arrangörerna är Riksförbundet Svensk Trädgård. I år går färden till Fåfängans Trädgård i Tyresö, Tegelbruksgatan 5. Samling vid torget för gemensam avfärd kl. 13. Den som inte har bil kan samåka i mån av plats. Kontaktperson: Birger Sjögren 073 982 05 28.
 • Torsdagen den 5 juli kl. 12. Fjärilsvandring ledd av Catarina. Samling vid museistugan, Torget kl. 12.
 • Lördagen den 14 juli kl. 9-13 (Årstadagen) säljer vi lotter vid dansbanan. Vi säljer även en del blommor och andra växter. Liksom förra året tar vi gärna emot växter för försäljning som ni annars skulle ha slängt, t.ex. sådana ni drivit upp men fått över eller plantor som gallrats bort från rabatten. Därigenom stödjer ni vår verksamhet.
 • Onsdagen den 1 augusti. Trädgårdsvandring följd av matlagning av hemodlade grönsaker. Inleds kl. 12 med trädgårdsvandringen i Ingrid Perssons trädgård, Vår Bostads väg 5. Därefter förflyttar vi oss till föreningsgården där vi lär oss tillaga de grönsaker som vi delvis plockar i Ingrids trädgård. Max 15 deltagare. Anmälan senast 20 juli till Birger Sjögren: birger.tsk@arstahavsbad.info. Kursavgift (självkostnad) ca 50 kr, betalning sker på plats.
 • Torsdagen den 9 augusti kl.14. Örtsalvekurs i föreningsgården. Vi får lära oss tillverka örtsalvor, egna schampon och deodoranter. Anmälan till Lotta Helsdotter (elva.johansson@hotmail.com) senast 7 augusti. Max deltagarantal 20 personer. Samarrangemang med Årsta Havsbads Konst & Kulturförening. Max deltagarantal 20 personer. Avgift: ca 50 kr som betalas på plats. Kaffe med hembakat (20 kr) kommer att finnas.
 • Söndagen den 26 augusti kl. 14 äger vårt årsmöte rum i föreningsgården. Vi bjuder på kaffe och hembakat. Efter mötet håller Jean-Pierre ett föredrag på temat ”Trädgårdens historia”
 • Lördagen den 29 september kl. 14. Vi besöker Maria Vikman i hennes trädgård vid Ekastigen 12. Maria visar trädgården och berättar om en komposteringsmetod, bokashi. Bokashi är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning.
  Avgift: ca 50 kr som betalas på plats och då inkluderar fika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *