Sommarprogrammet och om våra planer på ett växthus

Det som förmedlas här är en artikel som kommer att publiceras i vårens nummer av Årsta Havsbladet.

Kära medlemmar och trädgårdsvänner!

När det här skrivs är läget med Corona-pandemin allvarligt i Stockholmsregionen. Vi vet inte i hur länge och i vilken utsträckning restriktionerna kommer att finnas kvar, vilket gör det svårt att planera aktiviteter för sommaren. De aktiviteter som vi nu planerat är sådana som kan genomföras utomhus där risken för att smittas är som minst, som till exempel vid trädgårdsvandringar och utflykter. Vi har redan två trädgårdsvandringar inplanerade, se arrangemangen nedan. Med det finns plats för flera vandringar, sommaren är lång. Vi hoppas därför att det blir många av våra medlemmar som kan tänka sig att ha öppet i sin trädgård under maj t.o.m. september, så att vi har flera chanser att ses utomhus. Intresserade kan vända sig till kontaktpersonerna som återfinns längst ner i artikeln eller använda kontaktformuläret på vår hemsida https://www.arstahavsbad.info/tsk/.

Förutom våra aktiviteter nedan så har vi ett annat spännande projekt på gång, uppförandet av ett växthus på tomten med Museistugan vid torget. Men för det behöver vi ha er hjälp.

Våra aktiviteter sommaren 2021

 Trädgårdsrundvandring i Michael Johansson trädgård, Idrottsvägen 26 i slutet av juni. När det kan ske meddelas senare så håll utkik på anslagstavlor och vår hemsida.

Blomstervandring i slutet av juni/början av juli. Kommer inte att genomföras, dvs aktiviteten utgår!

● Fjärilsvandring med Catarina 7 juli 2021. Startpunkt för vandringen är vid Museitstugan vid torget. Tidpunkt meddelas senare. Vid regn och mulet väder ställs vandringen in eftersom inga fjärilar flyger vid dåligt väder. Om möjligt försöker vi då genomföra vandringen vid ett senare tillfälle.

● Trädgårdsvandring hos Mariana Sjöbergs trädgård Betebyvägen 25 Österhaninge torsdagen den 14/7 kl. 18-20. Vi tar oss dit i egna bilar eller så kan man cykla (ca 5 km). I juli är nog de flesta vaccinerade så att man troligen kan samåka om man är vaccinerad och inte har egen bil. Om det är möjligt avgörs av de då gällande restriktionerna.

● Utflykt i augusti till Sonja och Harald Speer, Uppmälby gård i Björnlunda, 8 mil sydväst om Stockholm. Tidpunkt meddelas senare. Vid Uppmälby gård bedriver man ett biodynamiskt jordbruk med inriktning på självhushållning. Sonja och Harald levererar biodynamiska produkter till skolor, daghem och restauranger. Även vid den här utflykten gäller att vi transporterar oss i egna bilar.

Inbjudan till samarbete om att uppföra ett växthus vid Årstastugan

Ett växthus vill vi ha!
Tanken på ett växthus som samlingspunkt för trädgårdssällskapets aktiviteter har funnits länge inom Årsta Havsbads Trädgårdsförening. Växthuset ska användas för att driva upp plantor för kursverksamhet, för utplantering och eventuell försäljning men också vara som en trevlig plats att samlas på och då inte bara för trädgårdssällskapets medlemmar. Idag finns bara museistugan på tomten. Ett växthus med verksamhet omkring ger tomten ett mervärde och lockar fler besökare även till museistugan.

Kom och var med!
Frågan om placeringen är löst, det kan ställas på Årstastugans tomt vid torget. Både ägaren HSB och samfälligheten har gett sitt medgivande. Fortfarande är dock ekonomin ett hinder. Trädgårdsföreningens nuvarande ekonomi klarar inte alla kostnader och vi behöver vara fler ”händer” för att gå i land med projektet. Därför vill vi bjuda in andra som kan vara intresserade att vara med och göra växthuset till en verklighet, att vara med från början och planera utformning och verksamheter samt att uppföra växthuset och därefter vara med att driva det. 

Kontaktpersoner
Kom och var med och förverkliga drömmen om ett växthus på Årstastugans tomt vid torget
Om du vill vara med och hjälpa till med det spännande projektet så vänder du dig till kontaktpersonerna:

Birger Sjögren, tel: 073 982 05 28, e-mail birger.sjogren@gmail.com

Ulf Hölke, tel: 076 164 65 40, e-mail ulfholke@gmail.com

B

Det här inlägget postades i TSK. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *