Sommarprogrammet 2013

    Som vanligt bjuder vi på en mix av aktiviteter som är öppna för alla, dvs. man behöver inte vara medlem för att delta. För deltagande i vissa aktiviteter kommer vi dock att begära en mindre avgift för icke medlemmar. I årets program har vi flera föredrag för trädgårdsintresserade och det blir en kurs i trädbeskärning, läs mer i programmet nedan.

Tipspromenad och även växtförsäljning, lördagen den 15 juni kl. 15. Frågor för både vuxna och barn. Start och mål vid Torget. Gratis för barn, vuxna betalar 10 kr. Kaffe, läsk med hembakat kommer att finnas för den som vill ha för en mindre kostnad.

Föredrag om perenner, tisdagen den 25 juni kl. 18:30 i Föreningsgården. Kom och lär dig mer om olika perenner av hortonom & trädgårdsrådgivaren Eva Wiren. Nu har ni också chansen att ställa frågor. Avgift för icke medlemmar: 40 kr. Kaffe, läsk med hembakat kommer att kunna köpas.

Utflykt till Berga Lantbruksgymnasium, onsdagen den 3 juli kl. 14. Eva-Lotta Thunqvist, universitetslektor vid KTH, kommer att visa oss det nyöppnade växthuset vid Berga lantbruksgymnasium och berätta om stadsnära odling. Vi samlas vid Torget för samordnad avfärd i egna bilar ca kl. 13:45. Vi försöker ordna skjuts till den som inte har egen bil, var där i god tid.

Föredrag om rosor, måndagen den 8 juli kl. 18:30 i föreningsgården. Jean-Pierre Morales, trädgårdmästare, berättar och svarar på frågor om rosor. Avgift för icke medlemmar: 40 kr. Kaffe, läsk med hembakat kommer att kunna köpas.

Lotteri på Årstadagen, lördagen den 13 juli kommer att vara vid Dansbanan i år . Vi kommer även att sälja lite växter till trädgården..

Heldagsutflykt för att se Enköpings trädgårdar, onsdagen den 31 juli. Vi träffas på Torget för avfärd med egna bilar kl.9:30. Föranmälan till någon i styrelsen för den som behöver skjuts. Vi stannar i Enköping max 3 timmar (inräknat 1 timmas lunch).

Beskärningskurs, lördagen den 27 juli kl. 13.
Jean-Pierre berättar och visar hur man beskär träd och buskar. Plats (trädgård) Årsta Havsbadsvägen 85 b. som ligger alldeles vid avfarten till Årstabryggan Jean-Pierre kommer att börja med teorin och berätta om varför, när och hur man beskär. Sedan blir det en runda i trädgården för att demonstrera hur man gör och för att man ska kunna pröva på själv.
Ingen avgift kommer att krävas av medlemmar medan icke medlemmar får betala 40 kr. Tilläggas kan att det här är ett mycket förmånligt erbjudande, en sådan kurs, beroende på omfattning, kan kosta 1000 kr eller mer.
Kaffe med hembakat kommer givetvis att finnas för den som vill ha (20 kr).

Årsmöte, lördagen den 24 augusti kl.14 i Föreningsgården. Vi bjuder på kaffe och läsk med hembakat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *