Sommarprogrammet 2016

●Lördagen den 11 juni kl. 12 i föreningsgården. Växtbytardag och föredrag. Ta med er växter och byt med andra med början från kl. 12. Vi säljer också blommor och en del andra växter som tomatplantor. Kl.14 håller Bengt Karlsson, lärare och forskare i socialt arbete vid Göteborgs universitet ett föredrag om olika sorters Rhododendron och ger skötselråd. Blir det tid över berättar han också om en resa han gjorde till Himalaya där rododendron växer vilt. Han kommer att ha med sig ett mindre antal plantor för försäljning. Avgift för icke medlemmar: 40 kr. Kaffe med hembakat (20 kr) kommer att finnas.

● Söndagen den 3 juli gör vi en utflykt och besöker ”Den Konstnärliga Trädgården” som ligger i Tungelsta, Skolvägen 41. Trädgården är en av de trädgårdar som ingår i evenemanget 1000 Trädgårdar då trädgårdsentusiaster över hela landet öppnar sina trädgårdar för besök. Arrangörer är Gunnel Carlssons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet. Vi samlas vid torget för samordnad avfärd kl. 14 i egna bilar. Vi ber er som har platser över att erbjuda skjuts till dem som inte har bil.

● Lördagen den 9 juli kl. 13-15 (Årstadagen) säljer vi lotter vid dansbanan. Vi säljer även en del blommor och andra växter. Liksom förra året tar vi gärna emot växter för försäljning som ni annars skulle ha slängt, t.ex. sådana ni drivit upp men fått över eller plantor som gallrats bort från rabatten. Därigenom stödjer ni vår verksamhet.

● Torsdagen den 14 juli kl. 18:30. Jean-Pierre Hemmingsson Morales, som är trädgårdsmästare, håller föredrag i föreningsgården om häckväxter och svarar på frågor om plantering och skötsel. Avgift för icke medlemmar: 40 kr. Kaffe med hembakat (20 kr) kommer att finnas.

● Onsdagen den 20 juli kl 10-13 blir det en fortsättning på förra årets betonggjutningskurs. Kursen är ett samarrangemang med konst och kulturföreningen. Den här gången får man lära sig gjuta lite större saker som t.ex. trädgårdsplattor. Kursledare är Eva Carlsson och kursen hålls i Evas trädgård, Lotsvägen 3. Kostnaden är 350 kr och då ingår material och fika. Anmälan görs till; arstakonst@gmail.com. Observera att antalet deltagare är begränsat (bara 6 personer) så först till kvarn gäller.

● Söndagen den 24 juli kl. 13 är det trädgårdsvandring under ledning av Jean-Pierre Hemmingsson Morales. Vi besöker Sonja Wennerstens trädgård, Sven Wallanders väg 14. Efteråt fikar vi tillsammans i närbelägna Bodil Dahlgrens trädgård. Fikat kostar 20 kr. Icke medlemmar får betala en mindre avgift 40 kr för att delta.

● Söndagen den 20 augusti kl. 14 äger vårt årsmöte rum i föreningsgården. Vi bjuder på kaffe och läsk med hembakat.