Sommarprogrammet 2015

❀ Söndagen den 7 juni kl. 14 i båtsällskapets lokal i Karlslund. Linda Schilen, konstnär och trädgårdsmästare, håller föredrag på temat ”Sommarblommor” och ”Lättskött trädgård”. Kaffe, läsk med hembakat kommer att finnas för den som vill ha för en mindre kostnad. Avgift för icke medlemmar: 40 kr.
❀ Lördagen den 13 juni kl. 13. Ogräsvandring med Jean-Pierre. Jan-Pierre lär oss om vilka vilda växter som är ätbara. Samlings och utgångspunkt för vandringen är Torget. Avgift för icke medlemmar: 40 kr.
❀ Söndagen den 28 juni kl. 13-15 säljer vi blommor och andraväxter vid Torget. På försäljningsdagen tar vi gärna emot växter för försäljning som ni annars skulle ha slängt, t.ex. sådana ni drivit upp men fått över eller plantor ni gallrat bort från rabatten. Därigenom stödjer ni vår verksamhet och utbudet av olika växter utökas till glädje för presumtiva köpare
❀ Onsdagen den 1 juli kl. 15 besöker vi Berga Lantbruksgymnasium. Samling vid torget varifrån vi samåker i egna bilar kl. 14:45. Eva-Lotta Thunqvist tar emot oss utanför växthuset och visar oss örtagården och fruktodlingen. Den som vill är också välkommen att titta in i växthuset.
❀ Lördagen den 4 juli kl. 12-16 är det kurs i betonggjutning. Kursen är ett samarrangemang med konst och kulturföreningen. Lär dig gjuta fågelbad, plattor och andra föremål till trädgården. Kursledare är Caprise Bäck och kursen hålls utomhus på Skogsråstigen 3. Kostnad 175 kr och då ingår material och fika. Vid regn ställs kursen in pga. att den är utomhus. Anmälan görs till; arstakonst@gmail.com. Observera att antalet deltagare är begränsat, först till kvarn gäller.
❀ Lördagen den 11 juli (årstadagen) säljer vi växter och lotter kl. 9-13. Vid dansbanan.
❀ Måndagen den 13 juli kl. 15-17. Trädgårdsvandring på temat ”Skadegörare i trädgården”. Jean-Pierre berättar och svarar på frågor om skadegörare av olika slag, dvs. om skadliga djur, insekter och svampar. Vi promenerar runt i några trädgårdar vid Idrottsvägen, samling vid Idrottsvägen 43. Avgift för icke medlemmar: 40 kr. Kaffe, läsk och fikabröd kommer att finnas för en mindre kostnad.
❀ Söndagen den 19 juli. Utflykt till en av de trädgårdar som ingår i det av tidningen Land arrangerade ”Öppen Trädgård”. Det är inte känt ännu vilka trädgårdar som ingår så vi får återkomma med information om när, var och hur vi tar oss dit.
❀ Torsdagen den 30 juli kl.19 ordnar vi en tipspromenad med priser för vuxna och barn. Promenaden utgår från Torget. Vuxna betalar 10 kr medan barn går gratis.
❀ Lördagen den 1 augusti kl.14. vid föreningsgården. Werner Stastny, grundare av Svenska Klematissällskapet, berättar om klematis och andra blommande klätterväxter. Kaffe, läsk med hembakat kommer att finnas för den som vill ha för en mindre kostnad. Avgift för icke medlemmar: 40 kr.
❀ Lördagen den 22 augusti kl. 14. vid föreningsgården äger vårt årsmöte rum. Vi bjuder på kaffe och läsk med hembakat