TIPS!

Odlingstv

På odlingstv finns filmer om trädgård och odling. Inspiration och kunskap för alla slags odlare -trädgårdsnördar, perennkreatörer, självhushållare, stadsodlare, grönsaksodlare. Härodlat och närodlat. Alla kan odla.

Gå in på http://www.odlingstv.se/filmer/ så ser Du hur man tappar saven från björkar eller hur man odlar växter som t.ex sötpotatis. Det finns många sådana fina filmer på Odlingstv där kan man lära sig mycket.

Jessica Lyon har startat denna OdlingsTv tillsammans med några till och det är en succé.

Man kan lära sig mycket av filmerna som visar precis hur man ska göra. Det är små korta filmsnuttar

Greenroom, Blomsterlandets medlemsklubb
Från Blomsterlandet Greenroom kan man få mycket fina svar ifrån och om man är medlem kostar det inget. När jag ställde en fråga fick jag svar dagen efter. Snabbt svarat eller hur? Vill förmedla detta till er.
Jag skrev : Hej Johan!
Jag undrar, kan man klippa av lite på vinrankorna nu den 19 april eller ska jag inte göra något? Jag har nog bara klippt lite på dem skulle vilja ha dem lite kortare då de växer på en vägg upp till fönstren. Tacksam för svar! (jag bifogade bild )

Svar: Hej Gerd !
Nej, nu ska du INTE klippa dessa. Beskär vinrankor gör du under sen höst, november december. Annars är risk att de ”blöder” Trevlig Helg ! Johan Jancke Blomsterlandet.

När jag frågade  Blomsterlandet igen om man kan se på en tomatplanta om den ska tjuvas. Jag har nämligen 3 sorter, en ampel en växthustomat och en utetomat. Jag har råkat blanda dem så jag vet inte vem som skulle tjuvas.
Fick detta till svar :
Hej Gerd!
Detta kan du tyvärr inte se på plantan. Men i princip kan du dock tjuva alla sorters tomat, det är aldrig fel. så om du vill kan tjuva alla dessa tre sorter, även om det kanske får ampeltomaten att växa lite mer upprätt…
Lycka till!
/Johan Jancke, Blomsterlandet

Hur man viker sin egen fröpåse (se länk)

http://www.grobar.se/166/Artiklar/Nyheter-Kuriosa/Fropase

 

Snigeltips
Ett effektivt sätt att fånga sniglar är att spänna upp en bit fiberduk vertikalt. Se till att kanten har ordentlig kontakt med jorden. På kvällen duschar man fiberduken med vatten. I kvällningen orienterar sniglarna mot ljuset för att komma upp på växterna och den vita, fuktiga fiberduken blir helt oemotståndlig. Kom tillbaka efter en eller ett par timmar och plocka sniglarna

Ett svar på TIPS!

  1. Gerd Johansson skriver:

    Hej!
    Jag har aldrig provat Snigeltipset men så klart jag ska prova det nästa år . Alla tipsom att få bort sniglarna välkomnas .
    Vika till en fröpåse har jag provat oj vad bra det gick får nog byta ut mina kaffefilterpåsar och göra sådan här i stället . Superenkelt !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *