Gemensamhetsodling

För kännedom!

Lördagen den 16 september kl 14 är det ett möte i föreningsgården för att undersöka möjligheterna att skapa en gemensamhetsodling inklusive växthus i närområdet. Förslag från medlemmar och andra att försöka åstadkomma något sådant har diskuterats både inom vår förening och andra föreningar i Årsta Havsbad. Vill du stödja ett sådant initiativ så kom till Föreningsgården på lördag. Om du är intresserad men inte kan komma så skicka gärna ett mail till mariavikmansweden@gmail.com eller elva.johansson@hotmail.com.

 

Publicerat i TSK | Lämna en kommentar

Trädgårdsvandring, lördagen den 19 augusti kl. 13

Vi besöker Anna-Stina Elfvings trädgård som ligger vid Kolonivägen 12. Observera att det inte är den trädgård som angavs i vår artikel i sommarnumret av Årsta Havsbladet.

Anna-Stina visar sin trädgård med Lotta Helsdotter vid sin sida. Lotta som är trädgårdsmästare hjälper till med att svara på frågor om de växter vi ser. Efteråt fikar (20 kr) vi tillsammans. Har du en fråga som rör den egna trädgården så har du chansen att ställa den nu.

Deltagandet är gratis för medlemmar i trädgårdssällskapet medan icke medlemmar får betala 40 kr.

Kontaktpersoner (styrelsen)

Anna-Stina Elfving, tel: 076-256 60 06

 

Välkomna!

Publicerat i TSK | Lämna en kommentar

Årsmöte och fördrag av Jean-Pierre

Söndagen den 20 augusti kl. 14 har vi vårt årsmöte i föreningsgården för att gå igenom årets verksamhet och ekonomiska resultat och ta beslut inför nästa säsong. Då har ni chansen att komma med synpunkter på vår verksamhet och förslå nya aktiviteter. Vi behöver era synpunkter för att kunna förnya verksamheten och satsa på aktiviteter som intresserar våra medlemmar. Årsmöteshandlingar, se bifogade filer.

Efter mötet är det dags för Jean-Pierre Hemmingssons föredrag. Jean-Pierre har hållit föredrag för oss flera gånger tidigare och haft kurser bl.a. i trädbeskärning. Den här gången kommer han att hålla ett föredrag om Trädgårdar och växter genom historien, del 1. Som siffran antyder kan det bli flera föredrag i framtiden. Jean-Pierre berättar om olika epoker i trädgårdens historia och om ”tidstypiska” trädgårdsväxter.

Kaffe med hembakat kommer att finnas för den som vill ha, det bjuder vi på!

2017 Verksamhetsberättelse Dagordning-Årsmöte 2017 Förslag till stadgeändring 2017

 

Hjärtligt välkomna!

Publicerat i TSK | Lämna en kommentar

Kurs om tillverkning av örtsalvor


När: Onsdagen den 9 augusti kl. 13

Var: Vår Bostads Väg 1

Kursen äger rum hemma hos Else Roeck Hansen (obs ändrad lokal) som bor längst ner mot Hårsfjärden på höger sida om Vår Bostads väg om man går i riktning mot sjön. Kursledare är Alva Thunqvist och Lotta Helsdotter.

På den här kursen kommer du att få lära dig grunderna för att tillverka din egen örtsalva. Du kommer att få lära dig vilka komponenter som ingår i en salva, hur man bereder och blandar dem. Du kommer också att få lära dig om olika örters egenskaper och hur de kan användas vid läkning.

Kursen är avgiftsbelagd, 50 kr får medlemmar och 100 kr för icke medlemmar.

Anmälan görs till Lotta (elva.johansson@hotmail.com) senast 6 augusti.

Kaffe med fikabröd kommer att finnas (20 kr)


Kontaktpersoner

Lotta Helsdotter, tel: 073 960 48 39

 

Välkomna!

Publicerat i TSK | Lämna en kommentar

Sommarprogrammet 2017

Om årets program kan ni läsa under fliken ”Kalendarium”

Publicerat i TSK | Lämna en kommentar