Utflykt till Sandemar naturreservat

24 april, utflykt till Sandemar naturreservat. Vi träffas vid torget varifrån vi åker med egna bilar kl. 12 mot Dalarövägen. Vid Dalarökorset tar vi höger och åker ca 15 km mot Dalarö till en parkering skyltad ”Naturreservat Sandemar”. Välj oömma skor och klädsel efter väderlek. Sandemar har vackra strandängar, perfekta för fågelskådning. Det är marker med mycket blommor, särskilt i början av juni med lysande gul kabbleka och rutiga kungsängsliljor. Nu på våren är det förstås vårblommor man ser, stora bestånd av vitsippor och blåsippor. Ta gärna med något att dricka och lättare förtäring som till exempel fika. Det kan vara skönt med en paus för att fika tillsammans.

Det här inlägget postades i TSK. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *